Direktlänk till inlägg 19 oktober 2011

Merazonia

Av anna deltinger - 19 oktober 2011 19:02

   Hej! Nu befinner jag mig i Puyo, en lite storre stad utanfor Mera. Vi har var andra fridag idag (vi har en i veckan da vi kan ta oss till andra stader runtomkring). I lordags valde vi att aka till Banos som ar en mycket mysig stad.


Lite mer om sjalva Merazonia:

Har varit har i 10 dagar nu och har upplevt sa otroligt mycket spannande. Kunde inte forestalla mig att jag skulle trivas sa bra och att tiden skulle rinna ivag pa detta satt. Det ar hart jobb fran morgon till kvall. Vi vaknar kl 07.00 och  maste befinna oss i Bodegan 7.30 for att forbereda all mat till djuren. Ca 08.15 beger vi oss ut (2 eller 3st gar alltid tillsammans) for matning samt stadning av alla burar. Detta tar cirka tva timmar beroende av vilket "humor" djuren ar pa". Efter det ar det en timmes frukost och efter det tilldelas vi olika sysslor som tex: stadning av toaletter, sovrum, koket, bodegan och tvattning av filtar till aporna. efter detta finns det alltid annat att gora. Oftast blir det till att bara sackar med sand ller ordna nagot i apburarna, ibland aven bygga nya gungor,  leksaker till dem. Vissa dagar har vi aven fangat giftormar och losslappt dem en bit ifran.

 Vi har aven fatt grava en massa hal och planterat banantrad, byggt en ny bur at Capuchinosen samt slipat och malat nya stolar till koket. Kl 12.30 har vi en timmes lunch och efter det atargar vi till arbete. Kl 15.00 matar vi och stadar at djuren pa nytt och efter det (ca 17) ar vi lediga. Vid 19-tiden lagar vi mat tillsammans eller 2 och 2 . Det popularaste umgangesplatsen ar definitivt koket dar alla samlas, ater och pratar om dagens upplevelser med djuren. Vi lagger oss oftast ganska tidigt eftersom att vi ar tratta efter allt hart arbete, det blir mellan 20-22 tiden  men ibland sitter vi uppe da Frank (agaren) kommer med ol eller Rom till oss.


 

Som sagt befinner vi oss mitt i regnskogen. Vi har ett stort hus dar vi har gemensamt sovrum med tio sangar pa undervaningen samt ett mat och allrum pa ovanvaningen dar vi har bocker, spel samt hamockar. Vi har aven tva toaletter (torra) samt en dusch ca 30 meter fran huset . Vi har aven ett forrad dar vi hamtar alla redskap, arbetsklader samt kan handtvatta samt ett lakarhus dar de skadade aporna finns. Forutom detta ar det alla burar som ar placerade runt omkring oss. Pa fritiden gar vi inte sa mycket, slappar mest i koket, tar en tupplur, spelar kort eller pluggar. Ar det fint vader gar vi till vattenfallet som ar nagra minuter bort . Ar man uttrakad kan man alltid roa sig genom att fanga grashoppor till tamarinerna som alskar dem. Det finns otroligt mycket kryp har, underliga insekter som jag aldrig sett, hoppspindlar, lysflugor  samt fjarilar i alla mojliga farger. Men man borjar vanja sig vid alla ljud trots att det aldrig ar tyst. Det ar standigt massa ljud fran vattenfallet, faglarna, syrsor mm. Vi har ju inte heller nagra fonster sa det ar som att sova utomhus, vi har bara tar och insektsnat runtom oss.


 

Jag trivs som sagt mycket bra. Det ar inga konstigheter langre nar man stoter pa en orm eller en storre spindel. Nar morkret faller ar det stearinljus eller ficklampor som galler och det fungerar riktigt bra. Lite kusligt ar det dock att ga pa toaletten under kvallen da man aldrig vet vad man akn stota pa. An sa lange har jag dock haft tur. Har bara stott pa ormar.

 

Matningen av djuren gar bra men man kan inte komma undan att bli genomskitig. Vissa burar kan man ga in i, tex till tamarinerna eller guatinen, papagojorna och de andra faglarna men i visasa burar far vi inte. Capuchinosen ar nagra av dessa. De ar en utav de smartaste aporna och ar riktigt underhallande, dock valdigt jobbiga att mata. De attackerar vid varje tillfalle och stjal allt de kommer at. Vissa av djuren forsoker vi att utsatta sa lite manniskokontakt med  da planen ar att de efter rehab ska slappas fria i det vilda. En del har dock blivit sa illa behandlade eller hallits som husdjur att de aldrig mer kommer att klara sig i det vilda. de vet inte hur de pa egen hand fixar mat osv. Vi har tex en papegoja med avklippta vingar och en guantin som hallts som husdjur i hela sitt liv. Miss guantin ar absolut min favorit sa jag alltid gosar med henne 10 minuter innan stadning samt matning. Hundarna gar fritt omkring men vi far inte rora dem far da biter dem. Detta ar ganska svart da jag alskar hundar och hela tiden vill klappa dem. Men de har blivit misshandlade under flera ar och accepterar bara Franks berorning.


For tillfallet ar vi 9 volontarer som trivs riktigt bra ihop. De kommer fran Australien, England, Irland, Usa, Schweiz mm.


Vi har ca 60 djur har, tva skoldpaddor, tamarinapor, capuchinos, woolly monkeys, howlermonkeys, massvis med papegojor, kinkajouses(?), en puma mm. (sorry men ajg vet inte dessa namn pa svenska, ni far googla).


Utover det kryllar det av vilda djur : apor, papagojor, ormar ocha lla dess mojliga insekter (strora!).


Nu ska jag Riley och Signe hitta nat lunchstalle och sedan utforska Puyo. Pa fredag eftermiddag begev vi oss ater mot Quito dar vi sedan pa lordag tar flyget till Bogota.


Ciao!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anna deltinger - 23 mars 2018 16:43

  Haifa Väl i Haifa återvände Ben till arbetet medan jag passade på att utforska staden under dagen. Staden ligger längsmed ett berg och det är svårt att ta sig runt till fots. Jag blev väl inte jätteförtjust precis och planen på att få ta mig et...

Av anna deltinger - 19 mars 2018 22:31

Masada Att gå uppför massa trappor klockan 5.00 efter en natt utan sömn är inte riktigt min grej. Jag som verkligen INTE är någon morgonmänniska blev alltmer irriterad när Ben satte på hebreiska rapmusik och börjar sjunga med i bilen. Så irriterand...

Av anna deltinger - 19 mars 2018 22:02

  När vi nådde Masada hade solen redan gått ner och det var bäcksvart. Bara bilturen ut i intet var läskigt nog på de gropiga vägarna. Ben talade om rånrisken av beduiner som bor ute i öknen och vi ville därför hitta en plats som kändes nåt sånär s...

Av anna deltinger - 19 mars 2018 21:47

  Nästa morgon vaknade jag upp 7.00 med träningsvärk från helvetet. Jag kunde knappt stå på mina vader som blivit rejält torterade de senaste dygnen. Vi packade våra väskor, slängde i oss frukost  och promenerade ner mot ”busstationen”....

Av anna deltinger - 19 mars 2018 20:38

Nästa dag tog vi hotelltransfern ner till entren till Petra. Sju timmar blev det denna gång. Även nu blev det massa vandring. Om man "bara" vill se ”turiststråket” eller "Main street” behövs minst en heldag. Det är svårt attt förest...

Presentation


Anna Deltinger
Ålder: 24
Bor: Malmö

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Hösten 2011


Ovido - Quiz & Flashcards