Direktlänk till inlägg 7 augusti 2011

Spanien

Av anna deltinger - 7 augusti 2011 12:05





 

Malaga

 



En storstad med svenskt konsulat
Málaga är huvudstad i provinsen med samma namn. Staden är Spaniens femte största stad och ligger mitt på Costa del Sol. Här finns både flygplats, en av Spaniens största hamnar och många länder har beskickningar här. Staden har ett rikt affärsliv och en gästfri och vänlig befolkning. Här finns också en mängd historiska byggnader som slottet Gibralfaro och det arkeologiska museet.

Arabiska influenser
Fenicier från Tyros grundande staden Malaga omkring 1000 f. Kr. På 700-talet erövrades Spanien av morerna och staden blev en viktig handelsplats. Under slutet av 1400-talet drev de kristna spanjorerna morerna från den Iberiska halvön och Málaga återtogs 1487. Den moriska arkitekturen lever kvar i regionen och inte långt från Málaga, i Granada, finns det arabiska palatset Alhambra som är känt för sin unika arkitektur och sina trädgårdar med vackra fontäner och lugna dammar.

Mat och vin och te-rum
I staden finns gott om utsökta restauranger och trevliga caféer och tapas-barer. Prova psecadito frito, stekt fisk med sardiner och musslor, och ska ni hyra hus i Málaga får inte missa ett teteria - en av de många te-salonger som finns här och som utvecklats under det arabiska inflytandet. Det finns många vingårdar runt Málaga som producerar vin av hög kvalitet. Málaga är också känt för sina söta viner, vinerna görs av grapefukt från Antequera och La Axarquía i Málagas berg.


Hemsida till språkskolan i Malaga:

http://www.sprakpunkten.se/allmanna-kurser/spanska/spanien/malaga/sprakkurser-i-malaga-spanien-languages-plus


Madrid 



Madrid är den kulturella, ekonomiska, geografiska och demografiska mittpunkten av kungadömet Spanien. Detta är en fullfjädrad metropol med runt 3,2 miljoner invånare och det är den fjärde mest befolkade storstaden efter Istanbul, London och Berlin i Europa. Madrid ses som det ekonomiska centret i hela den Iberiska halvön (Spanien, Portugal, Andorra, Gibraltar och en liten del av Frankrike.) 
 
Det moderna Madrid uppstod någon gång på 800-talet e. kr. Madrid är ingen kuststad men trots det drar man mycket turister. Det är främst sådana turister som är intresserade av att se kulturella sevärdheter och aktiviteter. 
 
Är man intresserad av konst är Madrid ansett ett av Europas viktigaste resmål vad gäller gallerier och museer. Spanien har i sig gett oss några av tidernas största konstnärer, såsom Salvador Dali och Pablo Picasso. Exempel på gallerier är Thyssen Bornemisza Museum och Reina Sofia Museum (Drottning Sofias Museum). 
 
Gillar man gamla föremål och historia kan något av stadens många museer locka – exempelvis Spanska Nationalarkeologiska Museet eller Prado-museet. På helgerna spelar Spaniens Nationalorkester på National Auditorium of Music, ett måste för musikälskare! Om man tycker om opera så finns Teatro Real, det främsta operahuset i hela staden. 
 
I övrigt finns mycket vackert och spännande att se, som Juan Carlos I Park – en pärla av grönska mitt i Madrid. Här hålls Music MetroRock festivalen med jämna mellanrum, och här finns många moderna skulpturer. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anna deltinger - 23 mars 2018 16:43

  Haifa Väl i Haifa återvände Ben till arbetet medan jag passade på att utforska staden under dagen. Staden ligger längsmed ett berg och det är svårt att ta sig runt till fots. Jag blev väl inte jätteförtjust precis och planen på att få ta mig et...

Av anna deltinger - 19 mars 2018 22:31

Masada Att gå uppför massa trappor klockan 5.00 efter en natt utan sömn är inte riktigt min grej. Jag som verkligen INTE är någon morgonmänniska blev alltmer irriterad när Ben satte på hebreiska rapmusik och börjar sjunga med i bilen. Så irriterand...

Av anna deltinger - 19 mars 2018 22:02

  När vi nådde Masada hade solen redan gått ner och det var bäcksvart. Bara bilturen ut i intet var läskigt nog på de gropiga vägarna. Ben talade om rånrisken av beduiner som bor ute i öknen och vi ville därför hitta en plats som kändes nåt sånär s...

Av anna deltinger - 19 mars 2018 21:47

  Nästa morgon vaknade jag upp 7.00 med träningsvärk från helvetet. Jag kunde knappt stå på mina vader som blivit rejält torterade de senaste dygnen. Vi packade våra väskor, slängde i oss frukost  och promenerade ner mot ”busstationen”....

Av anna deltinger - 19 mars 2018 20:38

Nästa dag tog vi hotelltransfern ner till entren till Petra. Sju timmar blev det denna gång. Även nu blev det massa vandring. Om man "bara" vill se ”turiststråket” eller "Main street” behövs minst en heldag. Det är svårt attt förest...

Presentation


Anna Deltinger
Ålder: 24
Bor: Malmö

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Augusti 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Hösten 2011


Ovido - Quiz & Flashcards