Alla inlägg den 27 juli 2013

Av anna deltinger - 27 juli 2013 13:36

Checkade in pa ett hotell i Mersing och betalade 50kr for en natt. Andra natten hittade jag ett dorm for 30kr. Mersing e en stad dar fa spenderar mer an en natt da staden  endast e kand for att vara knytpunkten till Tioman island dar Robinson spelades in. Tror dock att manga missat hur underbar staden ar i sig. Litet, gemytligt, inte for turistigt och gatorna fulla med sma butiker och marknader. Jag stormtrivdes. Det var just df jag stannade ytterliggare en natt. Traffade tva tjejer pa hostelet och drog till Tioman med dem. INgen av oss fick nagon somn pa Omars backpackeers sa vi var ganska trotta nar vi tog farjan pa morgnoen. Vi checkade in Pa Johans resort pa Tioman.. Spenderade 2 dagar pa on. Det e definitivt inget paradis, Perhentian ar att rekommendera framfor detta. Dessutom fick jag inflammerade bett sa jag fick besoka en lakare och ga pa antibiotika i 5 dagar. INget sol och bad for min del med andra ord. Blev dock en hel del djungelvandring. Vandrade fran tidig morgon till sena kvallarna bada dagarna. Kryllade av stora leguaner. Det var definitivt ett aventyr att vandra omkring pa on och inte bara se strander.


Val tillbaka i Mersing motte jag upp JOhn, en restaurangagare i 50 arsaldern som jag spenderade mkt tid med under de 2 dagar jag var i Mersing tidigare. Schysst snubbe som jag hjalpte i restaurangen. Blev aven erbjuden att jobba hos honom under en langre tid.


Det finns mkt kontraster mellan Filippinerna och Malaysia. Forst oh framst religionen saklart. Har gar kvinnorna runt med sloja och mkt ar arabinfluerat, folket e morkare och allt e extremt mkt dyrare. Maten ar annerlunda, dock det battre i malaysiaoch man kande sig nastan krankt av att komma till M utan att bli tilltalad med "mam" och bli bahandlad som en drottning. Folk ar generellt sett mkt trevligare i Filippinerna men ocksa mer affarsmassiga da det e latt att pruta. Har ar det nastintill omojligt pa de stallena jag vatt i.


Presentation


Anna Deltinger
Ålder: 24
Bor: Malmö

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Hösten 2011


Ovido - Quiz & Flashcards