Alla inlägg den 3 april 2015

Av anna deltinger - 3 april 2015 02:51

Magproblemen holl i sig men trots det sa forsokte vi anda njuta av tiden i Quito. Vi hann se en hel del pa de tre dagar vi hade. Fernando jobbade ganska mycket men en kvall bjod han oss pa middag pa en fin restauang som lag pa en udde med underbar utsikt over staden. Vi at gott men atervande snabbt da jag inte madde sa bra. Den sista dagen gjorde vi en liten roadtrip till Bl.a Mitad del mundo (ekvatorn) och marknaden i Otavalo. Det forstnamnda var mycket intressant. For nagra dollar fick vi ta del av diverse experiment som bevisade gravitationen.Pa marknaden inhandlades diverse varor sa som ett par varma alpackasockor. 

 

Pa sondagen var det dax att ta farval av Fernando och hundarna. Vi steg upp klocken sex pa morgonen och blev korda till bussen som sedan tog oss till flygplatsen. Val dar betalade vi 120 dollar i avgift for att komma in i Galapagos. Efter en kort mellanlandning i Guayakil var vi antligen dar.

 

Forsta natten bodde vi pa isla Santa Cruz som ar kant for sina landskoldpaddor. Planen var att ta en buss fran hamnen till hostelet men (sjalvklart) fanns det bara taxibilar dar. Dessa bilar ar vanliga vita vanar med flak baktill och jag och Julia trangde oss ner bland en massa vaskor. Pa vagen till hostelet fick vi se en skoldpadda komma gaende  blevid vagen bara efter 10 minuter pa on! Val framme checkade vi in for att sedan bege oss ut mot Darwin reasearch center dar vi sag massa fler skoldpaddor. Nasta dag var det dax att lamna on sa vi tog en speedbat over till isla Isabela (40 dollar) som tog tva timmar. Val framme mottes vi av massvis av sjolejon som bade simmade runt i vattnet och lag och solade pa bryggorna. Vattnet var alldeles turkost.

 

Vi har under vara tre dagar pa Isabela varit pa stranden for lite bad (denna delas med dussintals sjolejon och iguaner), hyrt kayak och sett massa pingviner, blafotade boobies, rockor och vandrat en hel del. Har sett massa landskoldpaddor ocksa. Sjolejonen och iguanerna ligger precis overallt, pa stranden, pa vagarna, bryggorna m.m Det ar cirka 30 grader och fuktigt.

 

Vi har forsokt att hitta budgetvanliga stallen att handla och ata pa men det ar inte direkt det lattaste. En liter yoghurt eller mjolk kostar 30 kronor. Den forsta april var det Kerstins fodelsedag och den firade vi med en rejal promenad till ett skoldpaddscenter dar vi fick se paddor i alla dess storlekar. Sedan picknickade vi vid en liten vik bara vi tre tillsammans med massa iguaner. Promenaden hemat var minst sagt svettig!  Vi var ute i sju timmar och val hemma var vi helt slut. 

 

Imorse lamnade vi Isabela efter 3 natter. Under batresan fick vi bade se havsskoldpaddor och delfiner i vattnet. Vi var ater pa Santa Cruz men checkade nu in pa ett annat stalle an forr som ligger mer centralt. Idag blev det bara strand. Var tankt att vi skulle se lite hajar och havsskoldpaddor men dessvarre syntes de inte till. Imorrn beger vi oss tillbaka mot Quito.

 

Trots att besoket pa Galapagos varit svinigt dyrt (har gjort av med 4500kronor pa 5 dagar, da inte flyget inkluderat) sa ar jag helt klart nojd over att vi tog oss hit. Bara tanken av att man delar havet med massa sjolejon och igualer ar ganska haftigt! Dessutom har jag nu fatt se mina efterlangtade pingviner i det vilda vilket innebar att jag kan do lycklig! 

 

Dessvarre kan vi inte uppdatera nagra foton men forhoppningsvis kommer det snart. Har iaf tagt massvis!

Presentation


Anna Deltinger
Ålder: 24
Bor: Malmö

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Hösten 2011


Ovido - Quiz & Flashcards