Alla inlägg den 6 april 2015

Av anna deltinger - 6 april 2015 23:41

Fran Tena tog vi oss in i Misahualli dar en taxi tog oss en bit in i djungeln, till ett stalle vid namn Shinchi Warmi. Familjen vi bor hos ar underbar och de har en liten flicka pa nio ar som igar visade oss runt i omradet. Hon visade oss olika planter och kakaofrukter som vi plockade och at fran traden. De har dessutom tva sma sota tamapor. Oturen har dock forfoljt oss. Bade jag och Julia har som sagt haft problem med magarna varav Julia gatt pa antibiotika nu i en vecka. For tillfallet mar vi dock battre pa den fronten med mycket annat har gatt snett. Forst forlusten av LP och mobiltelefon under bussresan. Sedan tog jag tillfallet i akt att besoka en lakare har i Misahualli for att jag sedan Galapagos haft lock i ena orat. Lakaren sa att jag fatt sand i orat och att en inflammation paborjats. Samma dag som Julia slutade ta sin antibiotika borjade jag...jag har iaf inte ont. Senare pa kvallen smog sig morkret pa oss och nojjan eskalerade med tanke pa att vi inte hade naga fonster pa rummet. Vi hade iaf fallt ner vara myggnat innan morkret foll. Dock krylllade det av kackerlackor stora som hus pa vart rum och toalett. Nar vi skulle lagga oss skriker Julia da det satt en acklig rackare pa min sanggavel.Stunden darefter upptacker vi att Julias mobil inte funkar, antadligen pga av fukten.

Nu har vi alltsa varken dator eller mobil/vackarklocka. Just nu ligger telefonen pa torkning med lite ris sa vi  haller tummarna.


Natten var rena skracken! Vi krop innanfor myggnaten och sedan lag vi dar och var hypernojiga over alla djur som kunde tankas dyka upp. Saken var ju inte battre av att lakaren hade talat om att det finns mycket tarantellor som brukar sitta pa husvaggarna har. Sangarna var dessutom superobekvama. Trots det lyckades vi somma men vaknade bada mitt i natten pga kissnodighet-rena skracken!! Ett besok pa en ekologisk toalett mitt i natten ar inte det trevligaste. Overlevde dock besoket. Vi bada lag dock vakna nagon timme efter det och kunde inte somna om. Vara kroppar rakliade av vaggloss!


Vi kom iaf upp i morse, nagot outvilade, fick en god fokust som inkluderaeds i priset och begav oss in i byn for att hitta nagon utfykt att aka pa. Det borjade dock att regna sa vi blev strandsatta pa en liten servering dar vi fikade medan vi vantade pa uppehall. Under tiden vi satt dar tittade vi pa aporna som sprang runt pa hustaken. Dvs fram tills en javla f*ttapa stal vara snacks! Lack blev jag!


Efter uppehallet tog vi dock en taxi till ett stalle dar vi blev visade massa olika medicineringsvaxter  i regnskogen. Vi fick aven lara oss vilka fallor urbefolkningen anvander sig av nar de fangar sina byten samt beskada diverse djurarter. Inhandlade dessutom diverse handgjorda smycken av vaxter. Nar vi skulle tillbaka till byn skulle vi fa tag pa en taxi langs vagen. Fyra halvblinda ogon ledde dock till av vi misstog en polisbil for en taxi. De va dock glada over att fa sjutsa oss. Har nu akt polisbil for forsta gangen!


Nu sitter vi pa ett Internetcafe och ska snart tillbaka "hem" och packa och dra tillbaka till Tena. Vi vill verkligen inte stanna dar annu en natt. Familjen som bor dar ar helt underbar och maten ar god men vi vill inte ha fler bett eller vara skrackslagna vid laggdags! Det kliar satan pa vara kroppar! Det ar bara Kerstin som haller god min.


Vi hors!

Presentation


Anna Deltinger
Ålder: 24
Bor: Malmö

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Hösten 2011


Ovido - Quiz & Flashcards